Garagepoorten Knokke!

Bent u op zoek naar een garagepoort in Knokke? Dan zit u op deze pagina goed. Meer ruimte, meer isolatie, meer veiligheid. Dat zijn de grote voordelen van een garagepoort, en dan hebben we het nog niet gehad over uw auto die niet afziet van wind, regen, sneeuw en hagel.

De zoektocht naar het juiste exemplaar dat aan al uw wensen en noden voldoet is kan echter moeilijk zijn. De hoeveelheid aan opties zijn soms overweldigen; van sectionaalpoorten tot rolpoorten, loopdeuren en de materiaalkeuze. Daarbij speelt uiteraard ook de prijs mee. Hieronder vindt u handige informatie die u op weg helpt in uw zoektocht naar het geschikte exemplaar.

garagepoorten Knokke

Hoe werkt deze website?

Wij hebben deze website opgezet om mensen die een garagepoort zoeken te helpen door middel van goede informatie en een offertesysteem. Via ons offertesysteem kunt u met één offerteaanvraag meerdere prijs offertes aanvragen van firma’s werkzaam in uw streek. Het voordeel van meerdere offertes vergelijken is dat het u tijd scheelt en een goed inzicht krijgt in de prijs voor het laten plaatsen van een garagepoort. Zo kunt u tot wel 30% besparen op de totale kosten ten opzichte van iemand die geen prijsvergelijk doet.

Garagepoorten in Knokke: installatie of automatisatie?

Wat wilt u? Het laten plaatsen van garagepoorten in uw nieuwbouwwoning? Uw huidige garagepoorten vervangen? Of uw poort laten automatiseren? Een garagepoorten installateur uit Knokke werkt altijd de beste oplossing voor úw garage uit. Want een perfect geplaatste garagepoort, is nooit bandwerk.

Al vele klanten gingen u voor en vonden via onze website een firma voor een garagepoort. Zij passen uw nieuwe poort naadloos in de bestaande structuur van uw huis in. Wist u trouwens dat een attest ‘inbraakwerende beveiliging’ u een fiscaal voordeel oplevert? Zo wordt het wel heel interessant om nieuwe, veilige poorten te plaatsen tijdens uw renovatie.

Gemeente Knokke-Heist

Plaats: Knokke
Kernen: Knokke, Heist, Ramskapelle en Westkapelle
Website van de Gemeente Knokke-Heist
Aangrenzende buur(deel)gemeenten: Damme, Brugge, Dudzele en Zeebrugge

Soorten garagepoorten

Een sectionaalpoort zegt u wellicht niet meteen iets. Dit type garagepoorten is in Knokke de afgelopen jaren bijzonder populair geworden. Toch bestaan er ook andere soorten. Het aanbod op de markt is enorm uitgebreid. En naast mooi moet een poort uiteraard toch ook handig in gebruik zijn. Het soort waarvoor u kiest is op dat vlak doorslaggevend. Om die reden overlopen we hieronder de verschillende types.  

Sectionale garagepoorten in Knokke

Sectionale garagepoorten of sectionaalpoorten zijn opgebouwd uit horizontale panelen die door scharnieren met elkaar verbonden zijn. Aangezien bij het openen de panelen net onder het plafond wegschuiven, nemen sectionale garagepoorten bijna geen plaats in.

Enkelwandig of dubbelwandig?

Er bestaan enkelwandige en dubbelwandige sectionale poorten. Dubbelwandige poorten isoleren beter aangezien deze zijn opgevuld met isolatiemateriaal. Bijna alle poorten kunnen met een elektromotor voorzien worden.

Alle sectionale garagepoorten voldoen aan enkele veiligheidsnormen zoals een blokkeersysteem, valbreukbeveiliging en vingerklembeveiliging.

Waarom kiezen voor een sectionale garagepoort?

Sectionaalpoorten bestaan uit meerdere secties of panelen. Het grote voordeel hiervan tegenover kantelpoorten is dat men veel meer ruimte langs zowel binnen- als buitenkant van de garage bespaart. Zo kan u bijvoorbeeld bij het binnenrijden uw wagen dichter tegen uw poort plaatsen en omgekeerd.

Mooi en praktisch

Een garagepoort bepaalt in grote mate het uitzicht en karakter van een woning, vooral indien de garage ingebouwd is in de woning. Sectionale poorten worden aangeboden in verschillende types, materialen en kleuren. Wegens de grote ruimtebesparende voordelen en diverse toepassingsmogelijkheden wordt meestal voor een sectionale garagepoort gekozen.

Veilig en isolerend

Een sectionaalpoort isoleert ook zeer goed! Dit dankzij het PU-schuim tussen de binnenste en de buitenste staalplaat. Een standaardmaat voor panelen is 40 of 42 mm dik zijn, maar hier kunt u ook van afwijken. Daarnaast maken sectionale garagepoorten uw woning veilig. Geef ongewenste bezoekers geen kans en vergelijk vrijblijvend prijzen voor een sectionaalpoort!

Elektrische sectionale garagepoorten

Wanneer u uw sectionaalpoort bovendien laat voorzien van een motor hoeft u niet meer uit uw wagen te komen om uw poort te openen (en te sluiten). Een druk op de knop volstaat. Een geautomatiseerde sectionaalpoort is ook beter beveiligd tegen inbraak. Enkel voordelen dus! In geval van een elektriciteitspanne kan u de motor ten allen tijde nog ontgrendelen om de poort manueel te openen. Als de poort de enige toegang tot de ruimte is, zoals dat bij een alleenstaande garage vaak het geval is, wordt er in het bovenste paneel een noodontkoppeling ingebouwd om de motor te ontgrendelen. Deze kan u dan van buitenaf bedienen door middel van een sleutel.

Sectionaalpoorten op maat

Sectionaalpoorten zijn vaak maatwerk, dat wil zeggen dat onderdelen zoals panelen en beslag op maat van uw project gemaakt worden. Het kan echter altijd zijn dat er bij uw garage in Knokke bijvoorbeeld niet genoeg boven- of zijruimte beschikbaar is. In dit geval creëren de bij ons aangesloten firma’s deze ruimte door middel van afwerkprofielen (of kokers) die gelakt worden in het kleur van uw poort.

Ook bij uw woning in Knokke past een sectionale garagepoort!

Om uw poort in harmonie te laten zijn met uw woning is er een ruime keuze aan panelen en kleuren. De poort kan gelakt worden in elk RAL-kleur, bijvoorbeeld het kleur van uw ramen.

sectionale garagepoort Knokke

In de onderstaande lijst ziet u de verschillende paneelvarianten.

 • Stucco, gelijnd
 • Stucco, niet gelijnd
 • Glad, gelijnd
 • Glad, niet gelijnd
 • Houtnerfimitatie, gelijnd
 • Houtnerfimitatie, niet gelijnd
 • Houtnerfimitatie, cassetten
 • Lichte/donkere eikenimitatie, gelijnd
 • Lichte/donkere eikenimitatie, ongelijnd
 • Vraag de garagepoort installateur naar meer varianten…

Kostprijs van sectionale garagepoorten in Knokke

U vraagt zich waarschijnlijk wel af wat een sectionale garagepoort u nu eigenlijk kost. Wel, om u een volledig antwoord te geven raden we u aan om door ons een vrijblijvende en gratis offerteaanvraag te doen. Maar om u onmiddellijk een idee te geven hebben we hieronder een voorbeeldje neergezet.

Stel dat u uw huidige garagepoort wilt laten vervangen door een simpele sectionaalpoort. U wenst het comfort van een geautomatiseerde poort en wilt ook graag een extra afstandsbediening voor in uw tweede wagen. De kleur van de poort hoeft niet noodzakelijk overeen te komen met uw ramen en dus kiest u uit één van onze 30 standaardkleuren, bijvoorbeeld RAL 7016 (antracietgrijs). Aan de hand van uw wensen en noden bezorgen verschillende firma’s die bij u in de buurt werkzaam zijn een offerte.

Voorbeeldofferte

Leveren en plaatsen van: Residentiële sectionaalpoort met een dagmaat van 2400 mm x 2270 mm. > € 1160,-

Type: stucco, gelijnd > € 0,-

Kleur: RAL 7016 > € 0,-

Automatisatie: Bernal G401-60 riem (incl. zender en drukknop) > € 360,-

Totaal excl. btw € 1520,-

6 % btw (woning ouder dan 5 jaar) € 91,20

TOTAAL incl. btw € 1611,20

Uitbraak en meename van de oude poort inbegrepen, 10 jaar garantie op constructiefouten en 5 jaar garantie op de automatisatie

Vergelijk prijzen en bespaar op de totale kosten!

Maak gebruik van onze offerteservice en ontvang meerdere offertes voor sectionale garagepoorten!

Kleuren

U kan uw sectionaalpoort steken in het kleur dat u wil. Uw poort kan uitgevoerd worden in elk RAL-kleur. Bijvoorbeeld dat van uw ramen. Verder kan u nog kiezen tussen een matte, gesatineerde of structuuruitvoering. Garagepoorten installateurs geven op het uitzicht van de panelen soms tot wel 5 jaar garantie.

Bovendien kan u, bij sectionaalpoorten uitgevoerd in stucco, gelijnd en houtnerf, gelijnd kiezen uit maar liefst 30 standaardkleuren! Op deze manier heeft u de mogelijkheid om uw poort een kleurtje te geven, vaak zonder meerprijs. In deze 30 RAL-kleuren zijn de meest gangbare kleuren opgenomen. Voor alle andere paneelvarianten is het standaardkleur RAL 9010.

Veiligheid

Let er bij sectionaalpoorten op dat ze voldoen aan alle Europese richtlijnen en worden vergezeld door de nodige attesten (KOMO, SKG keurmerk). Normaliter zijn ze voorzien van: veerbreukbeveiliging, kabelbreukbeveiliging (enkel industrie), vingerklembeveiliging en onderloopbeveiliging. Ook de motorisatie voldoet aan alle normen.

Iedere geautomatiseerde sectionaalpoort is uitgerust met een onderloopbeveiliging. Dit systeem zorgt ervoor dat wanneer er zich een obstakel onder de poort bevindt tijdens de sluitfase, de poort onmiddellijk tot stilstand komt.

Sectionaalpoort zelf plaatsen

Indien u zelf de handen uit de mouwen wil steken kan u bij sommige firma’s ook een doe-het-zelfpakket aankopen tegen een voordelige prijs. Als u dus graag uw sectionale garagepoort zelf wilt gaan plaatsen dan wordt het volledige pakket door de firma geleverd of door u afgehaald en kan u meteen aan de slag. U krijgt uiteraard de nodige uitleg en advies om de poort in Knokke te installeren. Tot het pakket behoren vaak: de panelen van uw keuze (incl. gemonteerde eindstijlen), de benodigde onderdelen en een installatiehandleiding. Net zoals bij poorten die door een installateur geplaatst worden kan u ook hier alles volledig naar uw wensen en noden aanpassen.

Automatisatie zelf installeren

De automatisatie van uw al dan niet bestaande garagepoort(en), hekken(s), rolluik(en) e.d. kan u eveneens zelf uitvoeren. In dit geval koopt u bij een firma de motor en zijn toebehoren aan, en ook deze kan door u afgehaald of geleverd worden. Uiteraard wordt ook hier alle uitleg gegeven.

Kantelpoorten in Knokke

Verkiest u het klassieke boven het moderne? Een kantelpoort is de ideale keuze. Deze klassieke garagepoort vindt u aan een voordelige prijs.

Een kantelpoort kantelt letterlijk in het geheel naar boven. U kan daarbij opteren voor een poort die buiten de gevel kantelt of een die naar binnen kantelt. Het zijn sterke exemplaren, gemaakt uit één stuk. Bovendien verkrijgbaar met allerlei verschillende afwerkingen.

Een nadeel aan dit type garagepoort is dat u wat ruimte verliest doordat hij naar binnen of buiten kantelt. Daartegenover staat het grote voordeel: een sterk poortblad en een goede prijs.

Draaipoorten

Een draaipoort wordt vooral gebruikt als poort om woningen af te sluiten. Het is een soort afscherming voor of na de oprit zodat u in alle rust kan genieten van uw privacy op uw eigendom. Het kan ook gebruikt worden als garagepoort. Dat is geheel afhankelijk van uw situatie. U kan kiezen voor een klassieke draaipoort of een automatische draaipoort.

Het voordeel aan een draaipoort is dat deze bestaat uit twee delen die bijna geen zijwaartse ruimte nodig hebben. Een schuifpoort daarentegen bestaat uit één stuk dat meer ruimte vraagt om te openen.

Een draaipoort kan u net zoals andere soorten garagepoorten verkrijgen in verschillende materialen zoals aluminium, hout, metaal, ijzer, smeedijzer enzovoort. Deze keuze bepaalt de prijs mee.

Rolpoorten

Een rolpoort wordt ook wel eens een garagerolluik genoemd. Dit soort rolt letterlijk op in een rolluikkast. Handig, want zo heeft u geen draagrails nodig. Dit type ziet u vaak in garages en loodsen waar er weinig of geen ruimte is om rails aan het plafond te installeren. Toch is het niet gedateerd: ook nieuwbouwwoningen met garages maken vaak gebruik van dit type. Het interessante hieraan is dat de lamellen in de bouwconstructie verwerkt kunnen worden. Let wel op, de lamellen zijn over het algemeen minder sterk dan bij een sectionaalpoort.

Een rolpoort kan niet voorzien worden met een extra toegangsdeur of venster, omwille van het rolsysteem. Een grote overspanning is dan weer wel een optie.

Een loopdeur in uw garagepoort

Een deur in een garagepoort, niet voor niets wordt dit steeds populairder. Het is bijzonder praktisch, want via deze loopdeur kan u meteen uw garage in Knokke betreden. Deze ruimte wordt tegenwoordig voor veel meer gebruikt dan louter een parkeerplaats voor de gezinswagen. In veel gevallen is het een echte opslagplaats.

Net zoals de poort zelf kan u de loopdeur in allerlei soorten en kleuren krijgen. Bovendien moet u niet vrezen dat dit slecht is voor de isolatiewaarde van uw woning: hij wordt uit hetzelfde materiaal gemaakt als de poort. U verliest er geen warmte door.

Industriële poorten

Bent u helemaal weg van de stoere, industriële look? Zoekt u een garagepoort voor een industrieel gebouw in Knokke? In dat geval is een industriële poort het type garagepoort bij uitstek. U vindt ze op de markt met allerlei deursystemen, van sectionaalpoorten tot draaipoorten. Het is praktisch in gebruik en neemt weinig ruimte in. In een bedrijfsproces is een automatische poort een haast onmisbaar detail dat de efficiëntie enorm verhoogt. 

Pastoriepoorten

Wie het niet zo hoog heeft met de stoere industriële look, is misschien meer fan van de pastorijstijl. Dit type wordt gekenmerkt door de mooie landelijke look, vaak met houten planken en/of pvc-planchetten. Ook in de pastoriepoorten kan u kiezen tussen sectionaalpoorten, kantelpoorten of schuifpoorten, al dan niet voorzien met handige een loopdeur.

Automatische garagepoorten

Vind je het vervelend om uit uw auto te stappen om de garagepoort handmatig te openen? Dan bent u niet alleen. Gelukkig bestaat daar een praktische oplossing voor: een automatische garagepoort. Dit exemplaar bedient u op afstand met een afstandsbediening. U kan de poort openen vanuit de wagen wanneer u komt aanrijden, en sluit hem evenzeer met de bediening.

Zowat ieder type poort is vandaag automatisch beschikbaar. Zo bestaan er automatische kantelpoorten, draaipoorten, schuifpoorten enz. U kan een bestaande poort laten automatiseren.

Een elektrische garagepoort is een extra hindernis voor inbrekers. U bent extra beschermd.

Welk materiaal kiezen voor een garagepoort?

Waar men vroeger toch vooral exemplaren uit hout of plaatstaal kocht, zijn de mogelijkheden vandaag eindeloos. Een poort is beschikbaar in allerlei verschillende materialen. U kan uw persoonlijke voorkeur laten gelden. Ziet u graag houten poorten? Of verkiest u een stoer aluminium exemplaar? Bovendien kan u de uitvoering ook pimpen wat betreft het design, de afwerking, kleur enzovoort. Elk type materiaal komt uiteraard met zijn voor- en nadelen en prijskaartje.

Hout

Hout is een klassiek materiaaltype dat zijn nut en gemak bewezen reeds heeft. Het blijft populair, vooral bij pastorijwoningen, al kan het ook bij moderne nieuwbouwwoningen in Knokke.

Gaat u voor een houten exemplaar? Dan zijn er nog verschillende houtsoorten waaruit u kan kiezen, zoals afzelia, ceder, padouk, afrormosia,… U kan het gekozen hout ook lakken in een kleur dat bij de ramen en deuren past, of u kan opteren voor een kleurloze behandeling.

Het voordeel aan hout is dat dit materiaal duurzaam is. Het is stevig en voor een lange tijd bestand tegen de weersomstandigheden. Bovendien isoleert hout goed tegen geluid, water en wind. Het roest niet.

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan deze materiaalkeuze. Hout vraagt wel wat onderhoud. U moet de poort op tijd en stond onder handen nemen met vernis. Het is ook wat prijzig vergeleken met andere materiaalsoorten. Kiest u voor goedkoop hout, dan boet u in aan kwaliteit.

Aluminium

Een aluminium is licht in gewicht. In tegenstelling tot hout is het bijzonder onderhoudsvriendelijk. U heeft er zo goed als geen werk aan. Ook een aluminium poort kan automatisch gemaakt worden. Een oprit beveiligen met een elektrische aluminium schuifpoort? Kan zeker!

Behalve dat het materiaal erg licht is, zijn er nog voordelen. Zo is aluminium sterk, het geeft een moderne uitstraling aan het geheel, is verkrijgbaar in zowat alle kleuren en kent een lange levensduur.

Metaal

Een metalen poort is een robuust exemplaar dat naadloos aansluit bij de eerder moderne look van een woning. In tegenstelling tot hout zal u minder onderhoudswerk hebben met deze materiaalkeuze. Met metaal hebt u bovendien helemaal geen pottenkijkers noch inbrekers. U kan kiezen voor een beveiligd vergrendelsysteem.

Niet alleen het esthetische aspect is belangrijk. Ook de kosten die u maakt aan de poort spelen mee. Ook bij metaal kan u alle kanten op qua afwerking: welk type u wilt, de hoogte, lengte, extra opties, kleur,…

Doorgaans is dit een eerder dure optie, al kan de prijs erg verschillen afhankelijk van de afwerking die u kiest.

PVC

PVC staat voor weinig onderhoud. Toch ziet dit materiaal er wel ten alle tijden goed uit. Kunststof is uiteraard beschikbaar in alle soorten, vormen, maten, kleuren, stijlen. Het is sterk en stevig materiaal dat lang meegaat. PVC heeft een uitstekende isolerende werking. Een laatste grote voordeel is dat het relatief goedkoop is. De prijs van een exemplaar uit kunststof ligt bijvoorbeeld veel lager dan datzelfde exemplaar uit staal of aluminium.

Naast de voordelen zijn er ook enkele nadelen. Het heeft namelijk niet echt een natuurlijke of authentieke uitstraling, dat hout daarentegen wel heeft. Daarnaast is PVC minder kleurvast dan hout of aluminium. Men ziet het wel eens als een minderwaardig materiaal omdat het relatief goedkoop is.

Welke factoren bepalen de prijs voor garagepoorten in Knokke?

Een poort moet praktisch én mooi zijn. Daar discussiëren we niet over. Toch is ook het prijskaartje vaak doorslaggevend. U vraagt zich wellicht af wat u kan krijgen voor uw budget. We overlopen de factoren die mee bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs van de poort.

 • Type poort: sectionale poort, schuifpoort, draaipoort, kantelpoort of rolpoort?
 • Het gekozen materiaal: zoals we hierboven aangeven, zijn bepaalde materiaalkeuzes duurder dan anderen. Het is aan u om de voor- en nadelen af te wegen. Hout is doorgaans duurder dan bijvoorbeeld PVC.
 • De afmetingen: het spreekt voor zich dat een groot exemplaar duurder is dan een klein poortje.
 • Afwerking: extra vergrendelingssysteem, een loopdeur,…
 • Automatisering of niet

Voor de plaatsing van een (automatische) poort doet u een beroep op een vakman werkzaam in Knokke. De installateur zal u advies geven, toegepast op uw situatie. Kies daarom voor een betrouwbare leverancier. Zo bent u er zeker van dat de plaatsing probleemloos verloopt.

Een overzicht van bekende merken

Wilt u een garagepoort laten plaatsen maar ziet u het bos niet meer door de bomen? Er is een ruim aanbod. Daarnaast moet u ook denken aan het type dat u wenst, welke stijl, wat de afmetingen zijn,… Een heleboel aandachtspunten. We geven u alvast een overzicht van de bekende merken mee zodat u een idee krijgt van de mogelijke dienstverleners.

Feryn

Meer dan 50 jaar vakmanschap biedt Feryn uit Kapelle-op-den-Bos. Het is een familiebedrijf met twee vestigingen. Naast Kapelle-op-den-Bos kan ook naar de toonzaal in Puurs.

Je kan er terecht voor kantel- en sectionale garagepoorten, zowel voor uw garage thuis als de loods op het werk. Ook installeert Feryn vleugelpoorten. Het bedrijf voorziet elke poort van een kwaliteitslabel. Op stalen poorten krijgt u 10 jaar garantie, op houten 5.

Wil u een onderdeel van uw poort vervangen? Dan kan u dat makkelijk bestellen via de webshop van Feryn.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.feryn.be.

L-door

L-DOOR is een Belgisch bedrijf dat zich focust op sectionale poorten, zowel voor de particuliere markt als de industrie. De poorten die L-DOOR plaatst, produceren ze zelf, dus het gaat hier om pure Belgische makelij. Ze leveren al 20 jaar kwaliteit op maat.

L-DOOR biedt drie types van sectionale poorten aan. Met de Section Line kiest u voor staal. De Nature Line is van hout en de Puma Line is voorzien van een bekleding. Deze laatste kan u verwerken in uw gevel. Bij de drie soorten zijn uiteraard alle mogelijke kleuren mogelijk.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.l-door.be.

Harol

Harol vertrekt van wat er achter de schermen gebeurt. Ruimte voor creativiteit in de garage creëren bijvoorbeeld. En veiligheid en het energie zuinig maken van uw woning. Dat zijn de startpunten van het productieproces bij Harol. U krijgt hierbij 5 jaar garantie op alle afgewerkte producten.

Harol focust voornamelijk op sectionale poorten en dit in verschillende stijlen, van strak naar landelijk. De variant van de zijdelings schuivende sectionaalpoort is ook bij Harol te verkrijgen. Qua isolatie zijn er verschillende mogelijkheden.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.harol.be.

Novoferm

Novoferm is naar eigen zeggen één van de grootste Europese leverancier van garagepoorten. Opgericht in 1955, heeft dit bedrijf al heel wat ervaring op de teller. Kwaliteit staat boven kwantiteit, aldus de visie van Novoferm.

Bij Novoferm kan u terecht voor sectionaal poorten, kantelpoorten en vleugelpoorten. Ook wanneer u een bijpassende loopdeur wenst, staat Novoferm voor u klaar. Alle soorten van garagepoorten zijn in meerdere materialen en kleuren te verkrijgen.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.novoferm.be.

Hörmann

Hörmann is wellicht het bekendste bedrijf waar u terecht kan voor garagepoorten. Opgericht in 1935, echt dit familiebedrijf veel belang voor het milieu.

Bij Hörmann kan u terecht voor sectionaal poorten (inclusief de zijdelingse sectionaal poort), kantelpoorten, rolpoorten en vleugelpoorten.

Wenst u een zijdeur in dezelfde stijl als uw garagepoort om snel in de garage te komen? Ook dat kan u bij Hörmann bestellen, met als loopdeuren die in de poort zelf worden geplaatst.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.hormann.be.

Winsol

Winsol is gekend voor zijn ramen, maar biedt ook sectionale garagepoorten aan. U kan kiezen voor een garagepoort die horizontaal of verticaal opent. Uiteraard in de kleur die u wenst. Ook is er keuze in materiaal.

Winsol is een Belgisch bedrijf met 140 jaar ervaring op de teller. In 1876 startte Jules Windels als schrijnwerker een eigen bedrijf in houten rolluiken.

Er zijn meer dan 40 winkels van Winsol in België waar u een kijkje kan gaan nemen of een gesprek kan voeren over de wensen die u heeft. Winsol werkt energiebewust en gaat prat op kwaliteit als één van hun belangrijkste kenmerken.

Meer info en aanvraag van prijzen: www.winsol.be.

Waarop letten/ hulp bij het kiezen van een garagepoort

Een garagepoort kopen is een hele opdracht. U moet met allerlei zaken tegelijkertijd rekening houden. En dat budget mag niet uit het oog verloren worden natuurlijk. We geven enkele tips die helpen bij de aankoop:

 • Bepaal het type garagepoort dat u wilt hebben. Hierbij kan u rekening houden met de ruimte die u hebt. Heeft uw garage een erg laag plafond? Dan kan een schuifpoort een oplossing bieden. Indien u hier graag professioneel advies heeft, kan u een dienstverlener vragen ter plaatsen te komen. Doorgaans is een sectionaalpoort aangeraden, omdat u hiermee zo goed als geen ruimte verliest.
 • Bepaal de afmetingen, zo kan u gericht op zoek gaan. Of wilt u liever een op maat gemaakt exemplaar? Ook dat is een optie.
 • Kies het materiaal dat u wilt. Een houten poort sluit goed aan bij de pastorijstijl. Een aluminium exemplaar is daarentegen eerder strak van look. Dit past perfect bij een moderne nieuwbouwwoning. Deze stijlkeuze moet u maken. Houd rekening met de voor- en nadelen van de materiaalsoorten. Hout vraagt meer onderhoud dan metaal.
 • Denk na over de afwerking. Wilt u graag een loopdeur zodat u gemakkelijk en snel de garage kan betreden? De meeste mensen kiezen voor een automatische poort omdat dit bijzonder gebruiksvriendelijk is.

Maak een goedgeïnformeerde beslissing!

Als het goed is heeft u nu een goed beeld van de verschillende garagepoorten op de markt. Of u nu kiest voor een automatische kantelpoort of sectionale garagepoorten de prijs is vaak voor iedere garage anders. Het beste kunt u daarom een offerteaanvraag doen en meerdere prijzen van garagepoort installateurs werkzaam in Knokke vergelijken. Zo kunt u goedgeïnformeerd en bewust van de verschillende prijzen een goede keuze maken voor een garagepoort!

Vergelijken is besparen!

Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes van garagepoort installateurs uit Knokke en bespaar tot wel 30% op de prijs t.o.v. iemand die geen prijsvergelijk doet.

garagepoort installateur Knokke

Veelgestelde vragen over garagepoorten

Hoe zorg ik ervoor dat mijn garagepoort een lange levensduur kent? Is het zinvol om mijn garage te isoleren? Deze en nog andere veelgestelde vragen vindt u hier.

Hoe meet u het beste een garagepoort op?

Het opmeten van een garagepoort begint bij het opmeten van de hoogte en de breedte van de garagepoortopening. Daarnaast meet u ook aan de binnenkant de vrije ruimte naast en boven de poortopening. Dat is belangrijk om na te gaan of er een frame kan worden geplaatst. Het hangt af van het merk en het type poort, maar meestal hebt u zeker vijftien centimeter aan beide kanten en de bovenkant nodig voor het frame.

Indien u kiest voor een garagepoort die naar binnen kantelt, moet u ook de diepte van de garage meten. Die moet immers even groot zijn als de poort zelf. Indien u voor een elektrische poort gaat, moet de garage zelfs dieper zijn dan de poort. Naast rails wordt er ook een elektrische motor geplaatst. Gemiddeld hebt u dan zeker een diepte van 320 centimeter nodig.

De maten die hier vermeld worden, gelden voor standaard types. Het is sowieso aan te raden om alles tot op de centimeter af te meten en daarmee naar de installateur te gaan om te kijken welke garagepoort het best past in uw garage.

Welke voordelen heeft het isoleren van een garagepoort?

Garages worden niet snel geïsoleerd. Door de poort die meermaals open en toe gaat, verdwijnt de warmte al snel. Bovendien moet u niet leven in de garage. Toch kan isolatie heel wat voordelen hebben. In de eerste plaats zorgt een geïsoleerde garage ervoor dat de rest van uw huis niet te sterk afkoelt. De garage vormt immers een koudebrug met het woongedeelte. Het deel van het huis dat aan de garage is verbonden, kan dus sneller afkoelen of opwarmen indien de garage geen isolatie heeft. Zeker bij oudere garagepoorten die koude en warmte vlot binnen laten, is het interessant om isolatie te overwegen.

Daarnaast bewaart u misschien spullen in uw garage die niet bestand zijn tegen eender welke temperatuurschommelingen. Een auto kan goed tegen de koude, maar uw wasmachine al veel minder. Er blijft altijd water achter in de trommel. Als die bevriest, kan dit uw toestel beschadigen. Tot slot biedt een geïsoleerder garage ook comfort. U valt in de zomer niet bijna flauw van de warmte en in de winter hoeft u niet te bevriezen wanneer u uit uw auto stapt.

Indien uw garage losstaat van de woning, kan isolatie minder interessant zijn. Dat heeft geen effect op uw hele huis. Tenzij u van de garage ook een werkplek of andere ruimte wil maken waar u vaak vertoeft.

Kunnen garagepoorten geschilderd worden?

Garagepoorten kunnen absoluut geschilderd worden. Soms is dat zelfs op regelmatige basis nodig, bijvoorbeeld bij houten poorten die gevoeliger zijn voor neerslag, grote temperatuurverschillen en vorst. Garagepoorten stralen wanneer ze opgeleverd worden, maar na een tijdje worden zij aangetast door de continue blootstelling aan weer en wind en kunnen zij een likje verf zeker gebruiken.

Wanneer u een poort gaat verven, is het belangrijk om ze eerst goed te ontvetten. Eventuele gaatjes in een houten poort kan u opvullen met kneedbare houtpasta. Bij metalen of aluminium poorten moet u de roestplekken weg borstelen zodat de ondergrond goed glad is. Breng vervolgens een grondlaag aan. Doe dit niet in volle zon zodat de verf goed blijft plakken. Deze schuurt u nadien lichtjes af zodat u de uiteindelijke verf erop kan zetten. Bij een sectionaal poort kan het interessant zijn deze eerst te demonteren. Bij PVC is het belangrijk dat u bij het verven met een roller kruiselings te werk gaat. Metalen of aluminium poorten kan u voor een grondverf kiezen die verdere roest tegen gaat. Een vakman kan u bij deze verfwerken advies geven of de klus zelf komen klaren.

Wat is de beste manier om een garagepoort te reinigen?

Een garagepoort reinigt u best zoals u uw ramen poetst. Ga met een zachte spons of doek over de poort. Gebruik water in combinatie met een allesreiniger. Gebruik zeker geen producten die een schurend effect hebben. Dat zal schade toebrengen. Sowieso is een goede dosering van het reinigend product aan te raden. Er bestaan ook speciaal voorziene producten voor garagepoorten.

Wanneer moet een garagepoort gesmeerd worden?

Bij een goed onderhoud van garagepoorten hoort een regelmatige smering. Dit zorgt voor een soepele werking en helpt om het piepende geluid bij het openen en sluiten van de poort te stoppen. Ook kan het een extra bescherming tegen vocht en dus roest bieden. Het is belangrijk om het juiste smeermiddel te gebruiken bij de verschillende onderdelen.

Indien de garagepoort piept of plakkerig is, is het goed om de rails eens onder handen te nemen. Meteen een smeermiddel sproeien, doet u beter niet. Als de rails niet proper zijn, zal dit namelijk niet werken. Integendeel, er zal alleen maar stof beginnen ophopen wat na een tijd begint te verharden en de poort nog minder goed doet werken. Best maakt u de rails dus eerst schoon. Met een vochtige doek erover gaan, is vaak al voldoende. Als de rails zijn opgedroogd, kan u ze behandelen met een smeermiddel.

Start de offerteaanvraag